Geschiedenis

In 1906 begon de eerste Kwinten voor zichzelf. Hij legde daarmee de eerste bouwstenen voor de rijke historie van een familiebedrijf. Vier generaties lang speelde zand en transport een centrale rol.

Vele generaties en verschillende Kwintens volgden zijn voorbeeld en traden in zijn voetsporen. Zo ook de 2e, 3e en nu ook alweer de 4e generatie Albert Kwinten.

We pakken de draad op bij het jaar 1980 waar mijn vader het bedrijf van mijn opa overnam. Toen Albert Kwinten het roer in 1980 officieel van zijn vader overnam, bleef de koers onveranderd: “Vooruit!”.

Aannemers- en Transportbedrijf Alb Kwinten groeide na die tijd flink uit en trok steeds grotere opdrachten naar zich toe. Het bedrijf leverde een grote bijdrage aan de ontwikkeling in de regio Brabant Zuidoost. Eerst vooral door de zandwinning en daarop aansluitend door de zandlevering op verschillende gebieden. Van het aanleggen van wegen tot het creëren van recreatieplassen. Bij alle werken was Kwinten wel op één of andere manier betrokken.

In 1989, juist op het moment dat Kwinten behoefte had aan meer spreiding en een grotere klantenkring, bood Transportbedrijf Bannenberg zich ter overname aan.

Kwinten nam het bedrijf over en breidde het vervoer uit naar het buitenland. Binnen korte tijd vervoerde Kwinten alles door heel Europa en bouwde zo een aardig netwerk aan klanten op. Met diepladers werden de eigen machines van Kwinten, alsmede die van derden, getransporteerd.

Bij de overname in 1989 bestond de transporttak uit negen auto’s. In 2001 was dat aantal toegenomen tot 23 trekkers met 35 opleggers.

Het bedrijf groeide uit zijn jasje. Sinds 1953 was het bedrijf gevestigd aan de Beukenlaan in Westerhoven, op deze plek was uitbreiding niet meer mogelijk. Het werd duidelijk dat de enige goede oplossing een verplaatsing buiten Westerhoven was. En zo geschiedde…in 1996 volgde de verhuizing naar industrieterrein Meerheide te Eersel.

De klok tikte door, ook voor Albert Kwinten Senior. Het werd tijd om na te denken over een opvolger. Zoon Albert Jr., de vierde generatie, raakte er echter steeds meer van overtuigd dat hij niet in de voetsporen van zijn vader wilde treden. Hij gaf er, helemaal in Kwinten traditie, de voorkeur aan een eigen bedrijf te beginnen. Het was duidelijk dat de Albert Kwinten Groep aan derden moest worden overgedragen. Om dat proces te vergemakkelijken werd het bedrijf gesplitst. In de transporttak en de grondverzettak. Toen zijn vader het bedrijf verkocht had begon Albert junior op 1 oktober 2001 voor zichzelf in het transport. De rood/ gele vrachtwagens mogen niet helemaal verdwijnen, dacht hij. Dus vol goede moed begon Junior aan de volgende uitdaging met zijn eigen bedrijf

Albert Kwinten Jr Internationaal Transport
.

Hij reed naar alle Europese landen en een gedeelte van Oost-Europa, veelal met stukgoed en huiftrailer. Toch lag zijn hart nog steeds bij machines en exceptioneel transport. Toen hij de kans kreeg, greep hij deze dan ook met beide handen aan. Hij vervoerde met zijn MAN en dieplader vele CAT machines naar Italië en van daaruit reed hij met marmer weer terug naar Engeland.

In 2005 besloot hij te stoppen met het diepladervervoer en schakelde over op een Knapen Walking Floor oplegger. Vanaf 2006 begon ook hij met uitbreiding van zijn wagenpark bestaande uit inmiddels negen walking Floor combinaties. Medio 2009 kwam er een naamsverandering en werd Kwinten Transport B.V. een feit.

En zo blijft de geschiedenis zich herhalen! Het bloed kruipt waar het niet gaan kan…